2022-01-07 08:10:19• hírek • Bede Emőke

Megszületett az ítélet a nagykárolyi gyilkosság ügyében

Talán még olvasóink is emlékeznek arra a kegyetlen gyilkosságra, mely 2019-ben történt Nagykárolyban, amikor is két tinédzser halálra vert egy 40 éves, ittas férfit. Az ügyben év elején végre ítélet született.

A szatmári törvényszék honlapján elérhető információk szerint úgy a büntetlen előéletű K. Marcel Nicolaét, mint tettestársát, K. Emanuelt tíz éves, javítóintézetben letöltendő szabadságvesztésre ítélték, viszont ebből automatikusan levonnak közel két és fél évet, hiszen a fiatalok 2019. szeptember 26-tól kezdve folyamatosan előzetes letartóztatásban, majd házi őrizetben voltak.


Hogyan történt a gyilkosság?


A vádirat szerint 2019. szeptember 25-én a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség bűnügyi nyomozói osztálya hivatalból eljárást indított, ugyanis e napon K. R. A.-t holtan találták egy nagykárolyi ingatlanban, melynek hivatalosan be nem jelentett lakosa volt. Hogy bűncselekmény áldozata lett, szinte azonnal nyilvánvalóvá vált, ugyanis testén több, erőszakra utaló jelet is találtak és a vérfoltokkal borított lakás ajtaját is feltörték. A boncoláskor megállapították, hogy K. R. A.-t egy nappal korábban alaposan helybenhagyták: a férfi mellkasát az elkövetők ököllel ütötték, majd egy kemény tárggyal folytatták a bántalmazást, melynek nyomai az áldozat egész testén felfedezhetőek voltak. K. R. A. nem élte túl a kegyetlen támadást.


A nyomozati szakaszban gyűjtött bizonyítékok szerint 2019. szeptember 24-én, 18 óra körül K. Marcel és K. Emanuel - kik a bűncselekmény elkövetésekor még csak 16, illetve 17 évesek voltak - felkeresték az áldozatot, majd ököllel és a már említett kemény tárggyal ütni kezdték a férfi fejét, mellkasát, hasát, illetve a végtagjait is. Az áldozat kétségbeesve kérlelte őket, hogy ne üssék tovább, ezért egy idő után a két elkövető abbahagyta a kegyetlenkedést és 19 óra környékén elhagyták az ingatlant. Nem mentek azonban messzire, ugyanis mintegy háromnegyed óra múlva visszatértek, majd levetkőztették és tovább ütlegelték a férfit. A lakásból végül 20 óra körül távoztak. A halálra vert áldozatot csak másnap reggel, szeptember 29-én találták meg a lakásban.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: